Pressmeddelande 2015-06-25

Nya tunga prestigeuppdrag till Pilotage Development

Projektledningskonsulten Pilotages målmedvetna satsning på handelsfastigheter fortsätter att ge utdelning i form av nya, tunga köpcentrumprojekt.
– Vårt tydliga fokus gör oss unika, säger VD Michael Swall.

Pilotage Development hanterar i dag projektvolymer på mer än två miljarder kronor i uppdrag över hela landet. De fyra nya uppdragen stärker bolagets profilering mot handelsfastigheter ytterligare.

– Projektledning och koordinering av hyresgästanpassningarna i Mölndal Galleria, som utvecklas av NCC Property Development tillsammans med Citycon. Totalt omfattar projektet 32 000 kvadratmeter, vilket motsvarar drygt 70 butiker, restauranger och caféer. Gallerian öppnas under 2018. Uppdragsgivare är NCC Property Development.

– Övergripande projektledning, projekteringsledning och byggledning på Bergvik köpcentrum i Karlstad. Projektet innebär ombyggnad av galleriagångar, nya entréer, ny fasad och hyresgäst- anpassningar med köpcentret i full drift. Uppdragsgivare är Eurocommercial Properties.

– Övergripande och rådgivande projektledare i utvecklingen av Valbo köpcentrum i Gävle. Första etappen består av ombyggnad av cirka 5 400 kvadratmeter efter tidigare hyresgäst. Uppdragsgivare är CBRE Global Investors.

– Rådgivning, second opinion och totalansvaret för projektledning i tillbyggnaden av Tuna Park i Eskilstuna. Projektet omfattar cirka 8 000 kvadratmeter ny butiksyta.
Uppdragsgivare är TIAA Henderson Real Estate.

De nya uppdragen tar Pilotage några steg närmre målet att vara 15 medarbetare och ha 25 miljoner kronor i omsättning vid utgången av 2016.
– Vi växer med både nya och befintliga kunder, och har gått från två till nio medarbetare sedan förra året. Innan det här året är slut ska vi vara 12 personer, säger Michael Swall.

Inriktningen på handelsfastigheter har givit Pilotage kunder bland internationella fastighetsägare och uppdrag i landets största och mest profilstarka köpcentrumprojekt, som Emporia i Malmö, Galleria Boulevard i Kristianstad och Mall of Scandinavia i Stockholm, som nu är inne i slutspurten.
Bland övriga pågående projekt finns exempelvis ombyggnaden av köpcentrumet Krämaren i Örebro, NCC Syds nya regionkontor i nya Malmöstadsdelen Hyllie och grundförstärkning av Kv Härberget åt Hufvudstaden i Göteborg.

För mer information kontakta gärna:

Michael Swall, VD, Pilotage Development, 0725-446240
Magnus Andersson, Grundare Pilotage Development, 0704-714222

Kort om Pilotage

Pilotage Development AB är ett fristående konsultbolag, inriktat på projektledning av komplexa bygg- och fastighetsprojekt inom detaljhandeln. Bolaget grundades 2013 och har som uppstickare på kort tid etablerat sig på marknaden.
Pilotage har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro. Verksamheten har snabbt vuxit från tre till nio medarbetare. Dessutom är externa konsulter knutna till bolaget i olika projekt.

Bland kunderna märks stora internationella fastighetsägare som Eurocommercial, Steen & Ström, TIAA Henderson Real Estate och Unibail Rodamco, den sistnämnda med ett av Sveriges största köpcentrumprojekt: Mall of Scandinavia i Stockholm.

För mer information: www.pilotage.se