Pressmeddelande 2015-06-24

Uppstickaren Pilotage Development med nya kontorsetableringar

Snabbväxande projektledningskonsulten Pilotage Development nyetablerar. Under våren öppnades nya kontor i Örebro och Göteborg.

Pilotage har sedan starten 2013 kontor i Stockholm och Malmö. Under 2015 har två fasta verksamhetsorter tillkommit, Örebro i februari och Göteborg i början av maj.

Satsningen i Göteborg leds av Marcelo Olmedo, som under våren rekryterades från WSP. Pilotage har redan i dagsläget tre pågående uppdrag i Göteborg, nämligen Mölndal Galleria åt NCC Property Development, Kv Härberget åt Hufvudstaden och Nordostpassagen åt Ernst Rosén.

I Örebro har Pilotage sedan tidigare uppdrag i ombyggnaden av köpcentrumet Krämaren och i bygget av det nya bostadsområdet Disponentparken.
– Med våra fyra kontor täcker vi nu in Syd- och Västsverige, Mälardalen och Stockholms- regionen, som är de stora tillväxtregionerna i landet, säger VD Michael Swall.

De nya kontoren i Örebro och Göteborg är ett led i utvecklingen för att nå det offensiva målet att vara 15 medarbetare och ha 25 miljoner kronor i omsättning vid utgången av 2016.
– Vi har rekryteringsprocesser igång i just Örebro och Göteborg, men även i Stockholm, säger Michael Swall.

Pilotages målmedvetna inriktning på handelsfastigheter har lett till uppdrag i landets största köpcentrumprojekt, som Emporiaprojektet i Malmö och det pågående Mall of Scandinavia i Stockholm.
– Vi har en unik nisch i branschen genom att tydligt fokuserar på handelsfastigheter. Den inriktningen fortsätter att ge oss nya uppdrag och vi kommer att fortsätta växa, säger Michael Swall.

För mer information kontakta gärna:

Michael Swall, VD, Pilotage Development, 0725-446240
Magnus Andersson, Grundare Pilotage Development, 0704-714222

Kort om Pilotage

Pilotage Development AB är ett fristående konsultbolag, inriktat på projektledning av komplexa bygg- och fastighetsprojekt inom detaljhandeln. Bolaget grundades 2013 och har som uppstickare på kort tid etablerat sig på marknaden.
Pilotage har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro. Verksamheten har snabbt vuxit från tre till nio medarbetare. Dessutom är externa konsulter knutna till bolaget i olika projekt.

Bland kunderna märks stora internationella fastighetsägare som Eurocommercial, Steen & Ström, TIAA Henderson Real Estate och Unibail Rodamco, den sistnämnda med ett av Sveriges största köpcentrumprojekt: Mall of Scandinavia i Stockholm.

För mer information: www.pilotage.se