Nytt steg mot positionen som marknadsledande

Pilotage blir helhetsleverantör med nystartad uthyrningsverksamhet

Med det nystartade dotterbolaget Pilotage Leasing tar Pilotage nu ett nytt stort steg mot att bli den marknadsledande konsulten inom handelsfastigheter.

Med nya Pilotage Leasing har Pilotage nu ett heltäckande tjänsteutbud i köpcentrumprojekt. Samtidigt behåller man flexibiliteten i att kunna erbjuda endast utvalda delar, när det passar kund och projekt bäst.
– Genom vårt huvudfokus på handelsfastigheter och med ökad efterfrågan på våra tjänster

är det naturligt att bredda vårt utbud. Vi kan nu komma in tidigt i processen och bidra med rådgivning inom kommersiell utveckling och uthyrning av lokaler, för att sedan koppla på projektledare under genomförandefasen och ta projektet hela vägen i mål. Vi kan även ut- värdera och förädla befintliga handelsanläggningar. Detta är ett tydligt steg mot vår vision att vara en självklar partner i handelsprojekt i Skandinavien, säger Michael Swall, VD för Pilotage Development.

Pilotage fortsätter att värva till branschens vassaste laguppställning när Fredrik Forsling, med mer än tjugo års erfarenhet av köpcentrumutveckling, nu ansluter för att leda den nya satsningen som VD i Pilotage Leasing AB. Som centrumchef utvecklade han några av Sveriges mest kända köpcentrum för att därefter fortsätta som utvecklings- och uthyrningsansvarig på TK Development. Närmast kommer Fredrik Forsling från Eurocommercial där han varit Leasing Director för Sverige i åtta år.

– Pilotage har ett väldigt starkt varumärke i branschen och är kända som duktiga och seriösa. Möjligheten att leverera helheten, såväl uthyrning som hyresgästanpassning och projektled- ning under ett och samma tak, är en unik egenskap och en enorm styrka. Självfallet är målet att växa och bli marknadsledande, säger han.

Fredrik Forsling har köpcentrum ”i blodet”. Hans pappa Bengt byggde upp Eurostopkedjan och var Nordenchef för Aberdeen Shopping.
– Med tanke på min och min familjs historia är det roligt att jag som VD för Pilotage Leasing kommer att få jobba vidare med Eurocommercial som kund i det stora Eurostop Halmstad- projektet, säger Fredrik Forsling.

För mer information kontakta gärna:

Fredrik Forsling, VD, Pilotage Leasing, 0706-302123 Michael Swall, VD, Pilotage Development, 0725-446240

Kort om Pilotage

Pilotage är en fristående konsultverksamhet med ett heltäckande utbud inriktat på komplexa bygg- och fastighetsprojekt inom detaljhandeln. Koncernen erbjuder kvalificerade tjänster inom såväl projektled- ning som hyresgästanpassning och uthyrning.
Pilotage grundades 2013 och har som uppstickare på kort tid etablerat sig på marknaden, med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro. Verksamheten har snabbt vuxit från två till femton med- arbetare. Därutöver är externa konsulter knutna till bolaget i olika projekt.

Bland kunderna märks stora internationella fastighetsägare som Eurocommercial, Steen & Ström, TIAA Henderson Real Estate och Unibail Rodamco, det sistnämnda med ett av Sveriges största köp- centrumprojekt: Mall of Scandinavia i Stockholm.
För mer information: www.pilotage.se