18 jan 2024

7 år på Pilotage: ”Här får hela människan plats”

Hon fick två jobberbjudanden samtidigt och bestämde sig för Pilotage. Något VD-assistent Sofie Bergwall, så här 7 år senare, inte ångrar en endaste millisekund.

– Frågan vad jag jobbar med är så rolig, skrattar Sofie och fortsätter:
– Jag sitter på många stolar. Jag arbetar med marknad, HR och jag driver och projektleder många av våra interna projekt, som att bygga hemsida, utveckla rutiner och boka kickoffer mm. Oavsett vad jag gör är mitt fokus att skapa struktur och underlätta för mina kollegor. Och det är superroligt!

Du skapar en trygg bas?
– Precis! Det handlar om allt i från att möjliggöra att våra projektledare har rätt förutsättningar för att göra ett bra arbete hos kund till att lyfta våra värderingar. Hur bemöter vi varandra, vad är viktigt för oss? Vad kan var och en bidra med för att ta oss mot våra mål? Och hur ser vi alla vår del i helheten? Det är inte ledningens ansvar att se till att vi mår bra och att det går bra, det är ett tillsammansprojekt. Att inspirera och engagera varandra i detta tycker jag är otroligt viktigt. Det finns med mig i vardagen, varje dag.

Hur hamnade du på Pilotage?
– Jag hade två jobberbjudanden på gång, varav ett var Pilotage som direkt kändes som en trygg plats. ”Här får hela människan plats”, minns jag att jag tänkte och kände vilket var och är otroligt viktigt för mig. Min magkänsla sa att detta kommer att vara en resa som jag kommer att må bra på – och se så rätt jag hade!

Hela människan – på vilket sätt?
– Det finns ett unikt fokus på människorna här, att alla ska må bra och att det ska vara en hållbar arbetsplats där hela ens liv får plats, inte bara ”jobb-Sofie” utan även psykiskt, fysiskt och som förälder. För Pilotage är det här viktigt på riktigt.

Vad gillar du mest med ditt jobb?
– Det känns självklart att säga kollegorna och de är en jätteviktig del, men när någon frågar landar jag alltid i att det är variationen och utvecklingen som jag gillar otroligt mycket. Dels den personliga utvecklingen, dels den resa och utveckling som Pilotage är på. Vi har gjort många bra saker och har alltid haft tydliga mål. Men bara för att vi har gjort saker på ett visst sätt är det ingenting som säger att vi måste fortsätta så. Vi är inte rädda för att utvärdera oss själva och för att korrigera kursen längst vägen för att ta oss mot målet om det behövs.

3 snabba – varför ska man jobba på Pilotage?
– Här ska du jobba om du ett: vill vara på ett företag som har tydliga mål och värderingar, två: arbeta med coola projekt och tre: om du vill jobba på ett företag där hela människan får plats, där du får påverka och vara en del av helheten.