2 mar 2023

”Hade hört att man blev behandlad som en rockstjärna här”

Vi på Pilotage växer och blir fler – nu säger vi hej till projektledarna Bella Ahlfors och Douglas Hörberg! – Jag hade hört att man blev behandlad som en rockstjärna här och så var det. Jag hann inte ens börja här förrän jag var en i gänget, berättar Bella.

De har båda flera års erfarenhet som bygg- och projektledare och efter att ha arbetat på ett bolag med flera tusen anställda kändes det…
– … jätteroligt att komma till ett mindre och mer familjärt företag, berättar Bella Ahlfors och fortsätter:

– Här blir man en enhet på ett helt annat sätt. Vi lär känna varandra bättre, ens synpunkter lyfts och tas på allvar. Du blir liksom inte bara en liten fisk i det stora havet.

Och så var det det där med rockstjärnestatusen..?
– Ja precis! Jag hade hört att det verkligen var så här på Pilotage, att du får grym uppskattning för det du gör. Och som sagt, jag fick välkomstbukett och fick hänga med på julmiddag innan jag ens hade börjat, jag var en i gänget från start.

Ingen har dött av självskryt. Varför är Pilotage så bra Douglas?
– Det är högt i tak och man är mån om att alla ska få tid att utvecklas. Sedan handlar det om hela företagskulturen, hur man driver projekt och hur man har ett fokus på klimatfrågan, vi har en planet och den ska vi ta hand om och bevara.

Vad gillar du med jobbet?
– Att ingen dag är den andra lik, du får vara med om mycket. Dels har du ett helikopterperspektiv, dels går du in i detalj på vissa frågor vilket ger stor förståelse för projekten.

Pilotages affärsidé, mission och vision är ju ”Tillsammans lotsar vi mot morgondagens platser”– hur är en bra lots Bella?”
– Du behöver ha struktur, ordning och reda. Vilket nog sammanfattar mig som människa, jag är projektledare hemma också. Ska vi resa styr jag upp scheman, skrattar Bella och fortsätter:

– Du behöver också vara lyhörd och ödmjuk inför vad du kan och inte kan. Vårt jobb är inte att vara specialister utan att lösa problem. Vet jag inte svaret på en fråga tar jag reda på det.

– Det är ett lagarbete där alla är med och knuffar i rätt riktning, instämmer Douglas.

Och när är jobbet som allra roligast?
– När man får se hur de beslut vi fattat påverkar hur en byggnad ser ut när den är klar, det är häftigt. Det är väldigt kul att få se slutresultatet!

Vi på Pilotage vill ju bli fler – hur säljer du in oss Douglas?
– Ah, men alltså det är verkligen som en… familj här. Vi har väldigt bra stämning och en fin teamkänsla, även med kollegorna på de andra kontoren runt om i Sverige. Alla är väldigt måna och hjälpsamma. Kom hit!

Är du vår nästa rockstjärna?
Ja det kanske du är! Vi på Pilotage är hela tiden på jakt efter vassa projektledare inom bygg- och fastighetsutveckling. Och vi längtar efter fler, grymma kollegor. Nyfiken och vill veta mer? Hör av dig till oss!