10 jun 2024

”Mycket handlar om ärlighet”

Pilotages Mikael Gabrielii har inte bara ett imponerande cv, han har även lyckats skapa många långa kundrelationer genom åren. Hemligheten? Ärlighet, konstaterar han.

Vad projektledare Mikael Gabrielii har jobbat med genom åren? Det kanske är bättre att fråga vad han inte har gjort? För vad sägs om detta: han har arbetat på både hyresgäst- och fastighetsägarsidan, han har byggt fastigheter, arbetat inom handeln som etableringschef, skött hyresförhandlingar, hyrt ut lokaler och genomfört hyresgästanpassningar. Han har arbetat på företag som Skanska och Ågren Konsult, de senaste åtta åren på Pilotage.
– Ja, jag har suttit på de flesta stolar, skrattar han och fortsätter:
– Det är och har varit till stor hjälp för att förstå vad våra kunder och deras kunder behöver och önskar. Det gör att jag kan lotsa dem på ett bättre sätt och – förhoppningsvis – få till en ännu bättre resa med nöjda hyresgäster och fastighetsägare.

Ett imponerande cv men också många långa kundrelationer?
– Ja, det har blivit så. Det är jättekul med återkommande uppdrag från kunder, när man kan upprätthålla kontakten och få fortsatt förtroende. Det är ju ett tecken på att vi trivs ihop.

Vad krävs för långa relationer?
– Jag tror mycket handlar om att behandla varandra ärligt, att alla parter kan lita på varandra. Att sätta etik och moral högt har alltid varit väldigt viktigt för mig, att våga och kunna stå för det man sagt.
– Det optimala är såklart när vi är överens. Sedan är det givetvis inte så att vi alltid tycker likadant men då försöker vi hitta en lösning där ingen känner sig som förlorare, helst vill vi ju ha två vinnare. Det ger en enorm tillfredsställelse när alla blir nöjda.

Enligt kollegor mår du som allra bäst när du är i projekt?
– Ja, det stämmer nog! Jag gillar att ha mycket att göra, när det är fullt upp. Jag blir snarare stressad när det är lugnt än när det är för mycket.

Är det samma sak när du är ledig?
– Haha! Nej då tar jag igen mig.

Och hur tar du igen dig?
– Med familjen. Vi har vuxna barn och flera barnbarn som jag gärna umgås med. Sedan brukar jag och min fru hitta på saker – vi har både hus och fritidshus så det finns att göra.