23 maj 2024

Pilotages nya regionchef: ”Nu vänder det”

Två bra grejer: Karin Artling är Pilotages nya regionchef och enligt henne blåser just nu optimistiska vindar. – Det är en spännande och rolig tid på många plan, säger hon.

Karin Artling, tidigare projektchef på Skanska, började på Pilotage för ett halvår sedan och tillträder nu som regionchef för Region mitt som omfattar Göteborg och Jönköping.
– Även om det fanns en grundtanke när jag började på Pilotage, kom frågan snabbare än vad planen var från början. Men en sak vet vi, möjligheter kommer alltid genom tillfälligheter och då är det bara att åka med, skrattar hon och fortsätter:
– Jag känner stor motivation för uppdraget. Pilotage och alla människor i det här bolaget är enormt inspirerande och duktiga.  Att vi dessutom under en lågkonjuktur fortsatt att leverera och rekrytera fler personer är ett fantastiskt kvitto på att vi är ett starkt bolag.

Full fräs 2025
Nu börjar dessutom optimismens vindar blåsa, enligt Karin.
– Det har börjat röra sig på marknaden. Dels har vi räntesänkningarna och en lågkonjunktur som förhoppningsvis kommer att bottna under 2024, dels börjar diskussioner som legat vilande bubbla i gång igen.
Pilarna och känslan i branschen pekar åt rätt håll, menar hon.
– Jag tror på en starkare höst och att det 2025 är full fräs.

Beskriv känslan i branschen!
– Göteborgsregion är en av storstadsregionerna som klarat sig bäst genom lågkonjunkturen. Det är stora investeringar som pågår just nu och mer är på gång. Det räcker med att öppna ögonen när du är på stan så kan du se potentialen.
Även snacket och diskussionerna internt är optimistiska och vittnar om en ökad efterfrågan.
– Vi satsar och vill bli ett ännu mer etablerat bolag inom vår region, för att vara både den självklara konsulten i bygg- och fastighetsprojekt och en attraktiv arbetsgivare som utmanar det konventionella sättet att driva bolag. Behovet av kompetent projektledning, som tar ansvar hela vägen, kommer att växa och när väl vindarna sätter fart ska vi stå redo.

”Pilotage har fattat grejen”
Åter till det nya uppdraget, för vad gör en regionchef på Pilotage?
– Jag kommer att ägna mycket tid åt det viktigaste vi har, våra medarbetare. Det är mitt största och viktigaste ansvar. Vi ska må bra, ha kul och verka i en trygg kontext där vi känner oss motiverade och är självdrivande. Och här tycker jag att Pilotage har fattat grejen. Jobbar vi med människan i centrum och får alla att ta ansvar i både affär och på arbetsplatsen speglar det också av sig på vårt resultat. Här är det viktigt för mig att vara en förebild. En sund balans mellan arbete och privatliv är a och o för välmående, därför blir en viktig del att också se till att vi har tillräckligt att göra, varken mer eller mindre.