24 mar 2023

På pallen – igen! ”Vi håller oss i toppen”

Nu har Sveriges Bästa Arbetsplatser™ utsetts och vi på Pilotage landar stolt (och ödmjukt kaxigt) på en… tredjeplats!

Pilotage har varit Great Place to Work®-certifierat sedan 2018 och har varit med på topplistan sen 2019. Och i år tog vi oss alltså upp på pallen igen.
– Det är otroligt häftigt att vi håller oss i toppen, säger VD Michael Swall.

På pallen igen, vad betyder priset?

– Det är ett kvitto på allt vi gör i vardagen. Att alla, år efter år, väljer att vara med på denna resa vi är på och är med och levandegör kulturen i vardagen för att vi ska vara en bra arbetsplats – det gör mig så stolt!

Stentuff konkurrens

Great Place to Work® undersöker arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare (!) runt om i världen, bland annat i Sverige. Sveriges Bästa Arbetsplatser™ bygger på resultatet från tusentals enkäter, där medarbetare har utvärderat sina arbetsgivare när det gäller ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap.
Medarbetarupplevelsen står högt på agendan för många företag idag och då skapas såklart en stentuff konkurrens i den här typen av ranking. Extra skojsigt då, att återigen landa på pallen.

”Given del av strategin”

Så. Vad är det som gör Pilotage till en av Sveriges bästa arbetsplatser?

– Vår övertygelse är att vi inte är någonting utan våra människor, vi ska därför vara en arbetsplats där medarbetarna trivs och där det inte är ett motsatsförhållande att både prestera bra och må bra. Det är en given del av vår strategi.

Hur är ”A great place to work”?

– Inkluderande. Det handlar om att erbjuda en stor dos självbestämmande och även ett ansvar för helheten. Det är vi alla som bygger Pilotage och vi skriver vår egen historia. Frihet och förväntan, liksom. Alla är med och skapar morgondagens Pilotage och då handlar det om att välja att ta ansvar, att sätta sig i förarsätet. Hur går det om alla i bilen sätter sig i baksätet?

Hur firar ni?

– Det blir tjo och tjim på kontoren och så sätter vi på oss bronshattar… nej vänta nu, vi sätter på oss guldhattar. De har vi redan köpt, skrattar Michael Swall och fortsätter:

– Alla som har placerat sig på den här listan – på en femtondeplats eller en tredjeplats – gör ett fantastiskt arbete, det är nyansskillnader i slutänden. Guldhattar får det bli!


Great Place to Work® offentliggjorde rankingen över Sveriges Bästa Arbetsplatser™ klockan 22.00 den 23 mars 2023 på Berns. Hela topplistan går att ta del av 
här på Great Place to Works hemsida.

 

Visst vill du veta mer om hur vi faktiskt jobbar med vår kultur? Tänkte väl det.
Ta en titt i vår kulturhandbok.
Och är du en vass projektledare med erfarenhet i projekt inom bygg- och fastighetsutveckling som tänker att det här verkar ju vara en najs arbetsplats, skulle jag ta och höra av mig kanske? Gört! Kontakta Michael Swall på 072-544 62 40 eller michael.swall@pilotage.se

Boka in… detta!

Torsdagen 20 april bjuder Great Place to Work in till ett webinar där pristagarna i respektive kategori delar med sig av tankar och tips kring det här med lyckad arbetskultur. Vår VD Michael Swall är med och vill du höra om Pilotages recept på medarbetarupplevelsen (ja men klart att du vill) – anmäl dig här!