26 mar 2024

Return of the Batman: ”Så jädra glad!”

Efter en kortare utflykt längtade han hem igen. Nu är vår alldeles egen Jörgen Batman Senyk tillbaka på Pilotage. (Yeees!).

Vadå Batman? Jo, när Jörgen Senyk började på Pilotage förra gången konstaterades just det, att han är för byggprojektledning vad Batman är för Gotham City – en superhjälte som dyker upp precis när han behövs, skapar överblick och gör vad som krävs. Och nu är han tillbaka.
– Return of the Batman? Haha! Ja, nu är gänget här i Malmö komplett, skrattar Jörgen Senyk.

Tung profil i branschen
Jörgen Senyk är en tung profil inom branschen och visst skulle vi kunna brodera ut i oändligheten med hans cv men med hänsyn till tecken och tålamod, låt oss summera det så här: född i Lund, uppvuxen i Hjärup, gymnasium i Malmö (yes, skåning ut i fingerspetsarna), pluggade väg och vatten, var entreprenör på Peab, projektledare på fastighetsbolag och hos större spelare som Sweco och WSP. Efter att ha tagit batmobilen till Pilotage blev han övertalad att bli projektchef på Trianon. Vilket han blev. Tills längtan hem blev för stark.
– Jag ringde Johan på Pilotage och frågade om vi kunde ta en lunch. Ja, sa han. Vill du ha tillbaka mig om jag frågar undrade jag. Ja, sa han. Okej, då frågar jag sa jag.

”Pilotage är unika”
Pilotage har något som andra inte har, menar Jörgen. Förutom att man sitter på en enorm kompetens ser man kundens affär på ett helt annat sätt.
– Jag har arbetat med många projektledare genom åren och Pilotage är unika. Vi är noggranna, fattar välgrundade beslut och har koll på allt från juridik till teknik. Andra tappar lätt helikoptersynen och rundar hörnen för att driva det till sin fördel. Så jobbar inte vi. Vi har alltid kunden i fokus, ser projektledningen som ett hantverk och vågar ifrågasätta.

”Du får klockrena leveranser då”
Här finns också ett påtagligt ”tillsammans” där man delar med sig av kunskap vilket gör att det ofta går att twista ännu ett varv, konstaterar han.
– Det är exakt det som är Pilotage och det älskar jag. Sedan älskar jag att få arbeta med mina adepter Bella, Christian och Douglas igen och se hur sjukt bra de är, det är jag så jädra glad för.

Vad är prio för dig som projektledare?
– Att skapa ett arbetsklimat så att alla i projektet tycker att det roligt och känner sig uppskattade och stolta. Stoltheten är sjukt viktig, det är där engagemanget växer. Jag vill helst att folk ska äta, skita och sova projektet. Förlåt. Men du får klockrena leveranser då.

Skånska – på italienska
Äta, skita och sova och så vidare. Men det finns mer än projektledning i Jörgen. Såklart.
– Just nu kämpar jag för att lära mig italienska. Min dotter ska gifta sig med sin italienska kille och hans föräldrar non parlano inglese, solo italiano. Jag ska sitta på ett bröllop och prata italienska i fyra timmar, så det är bara att öva. När jag inte gör det åker jag och min fru skidor, vandrar, cyklar mountainbike och seglar. När vi går i pension ska vi runda Storbritannien.