14 feb 2024

”Det finns en stor respekt för människan här”

Vad gör att man stannar på ett jobb i nio år? Vad krävs för att vara en bra projektledare och vad är det för linje han menar att Pilotage hållit genom alla år? Säg hej till Marcelo Olmedo som gärna greppar såväl hantlar som gitarr.

– Jag har aldrig arbetat på ett ställe så länge som jag har arbetat på Pilotage. Nio år är ändå rätt lång tid!

Du har varit med (nästan) från start, vad var det som lockade?
– Det var nog det, att få vara med från början. Dessutom har jag alltid trott mycket på idén med Pilotage och på de personer jag mött här.

– Jag var först på plats här i Göteborg så det gällde att visa upp sig och boka en massa möten. Samtidigt började vi rekrytera och bygga upp ett kontor, det var verkligen jättekul.

”Pilotage har hela tiden följt en riktlinje”, berätta!
– Ja, när det gäller medarbetarna har man verkligen gjort det. Man tar väldigt bra hand om medarbetarna och det finns en grundidé om vilka vi – vilka Pilotage – är. Man har lyckats hitta en bra balans mellan jobb och fritid, det finns en stor respekt för människan. Och i slutändan handlar det ju om att du ska må bra. Ska du göra ett bra arbete måste du gilla att vara här.

Och vad gillar du mest med att vara här?
– Att vi har en öppenhet. Vi kollegor kan prata om personliga saker, vi kan prata om svåra grejer. Det finns en förståelse, stöttning och en dialog och det betyder så mycket. Vi bollar ofta jobbfrågor med varandra också, det är skönt att kunna få en second opinion.

Vad krävs för att göra ett bra jobb som projektledare?
– Att du är lyhörd, aktiv och engagerad. Det kan låta klyschigt men det är där allt börjar. Du behöver skapa positiv stämning och vara tydlig i projekt. Vi arbetar många gånger med komplexa uppgifter som kräver insats från flera håll, en god anda gör jobbet givande och kul att komma till. Precis som min känsla för Pilotage. Jag tycker om att komma till arbetet, andra ska tycka om att komma till mina möten.

När är jobbet som roligast?
– Ja alltså, det är ju alltid roligt! Jag gillar utmaningar och att inte ha svaret på allt, att leta mig fram till rätt väg. Jag är nyfiken och ifrågasätter gärna, ”Är det verkligen så? Är det här bästa vägen att gå?”.

När du inte jobbar, då åker gitarren fram?
– Ja precis, jag spelar gitarr och sjunger. Jag styrketränar också ganska mycket och så gillar jag att vara hemma och hänga hemma med vänner. Sedan är det en riktigt rolig tid med barnen just nu, de har blivit äldre, vi träffas och gör roliga saker tillsammans. Det gillar jag!