Projekt

Mall of Scandinavia, Solna

Westfield Mall of Scandinavia är ett av Nordens största köpcentrum. Med över 224 butiker och restauranger finns en kombination av internationella och exklusiva varumärken, matupplevelser och underhållning.

Detaljer

Projektet genomfördes av Unibail-Rodamc-Westfield, med Peab som totalentreprenör för stora delar av byggnaden under åren 2011-2016. Mall of Scandinavia består totalt av ca 300 000 kvm, där ca 100 000 kvm avser butiksyta. Mall of Scandinavia öppnade för allmänheten den 12 november 2015.

Fastighetsägare: Unibail-Rodamco-Westfield
Årtal: Färdigställt år 2016, öppnades för allmänheten 12 november 2016
Projektvolym: >5 miljarder SEK

Tjänster utförda i projektet

Läs mer om flera av våra tjänster ›

Vårt uppdrag

Pilotage bistod Unibail-Rodamco-Westfield med flertalet roller, främst med fokus på hyresgästkoordinering, bland annat som ansvarig för projektets hyresgästorganisation samt olika projektledarroller inom projektet. Projektet präglades av högt tempo och otaliga problemlösningar gentemot hyresgäster och entreprenörer, för att i slutändan uppnå den ultimata mötesplatsen vid öppningen den 12 november 2015. Vi är otroligt stolta över vårt bidrag i projektet och att vi får ha Unibail-Rodamco-Westfield som en återkommande kund.

Magnus Andersson

Har du frågor angående detta projekt eller kanske till och med ett eget projekt? Skriv till mig så hör jag av mig!
RELATERAT:
Kommersiellt tänkande - Tekniska lösningar
Vi älskar att säga ja – men säger också nej när vi inte tror på förutsättningarna. Då söker vi en lösning och en väg framåt tillsammans med dig.