Projekt

Mölndal Galleria, Göteborg

Mölndal Galleria är ett lättillgängligt och trivsamt stadsdelscentrum som möter människors vardagsbehov av shopping och service. Med 65 butiker, caféer och restauranger i centralt läge är Mölndal Galleria en naturlig del av Mölndals innerstad. Gallerian finns intill Knutpunkt Mölndalsbro, Västtrafiks resecentrum, där tåg, bussar och spårvagnar stannar på väg till och från hela Göteborgsregionen.

Detaljer

Mölndal Galleria invigdes 2018 och omfattar totalt 32 000 kvadratmeter, innehållandes ca 65 butiker. Gallerian ligger längs gågatan i centrala Mölndal och involverar kvarterens fasader både ut mot staden och mot insidan där kundstråken passerar.

Projektet har integrerats med omgivningarna, och gatunätet har förlängts in i byggnaden för att skapa naturliga flöden. Höjdskillnader har hanterats inom projektet för att göra allt tillgängligt men ändå kommersiellt gångbart avseende översiktbarhet med t.ex. tillgång till entréer.

Fastighetsägare; Citycon
Årtal; 2018
Projektvolym; >1.000 Mkr

Tjänster utförda i projektet

Läs mer om flera av våra tjänster ›

Vårt uppdrag

Rollen som Pilotage hade i projektet var främst projektledning och koordinering av butiksytornas innehåll i form av hyresgästanpassningar med koordinering mellan hyresgäster, uthyrning och byggproduktion högt upp på agendan. Utöver detta har Pilotage varit rådgivande i Masterplanens uppbyggnad för att kunna hantera ”två framsidor”, inklusive placering av personalytor samt hur transportgångar och tekniska funktioner placerats för att underlätta och inte begränsa utseende och innehåll.

I utförandet ledde Pilotage även arbetet med processer för beskedslämning och när detta skulle ske inom projektet.

Entreprenadform var Totalentreprenad i partnering.

 

 

 

Johan Karela

Har du frågor angående detta projekt eller kanske till och med ett eget projekt? Skriv till mig så hör jag av mig!
RELATERAT:
Kommersiellt tänkande - Tekniska lösningar
Vi älskar att säga ja – men säger också nej när vi inte tror på förutsättningarna. Då söker vi en lösning och en väg framåt tillsammans med dig.